Események

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

22
2017. június 22., csütörtök

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

OLOHOFb

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2017. június 22-én megtartott konferencia keretében emlékezett meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

16
2017. március 16., csütörtök

Sajtómeghívó

2016-2017-es jévédekezés lezárása, a Jégtörő XI-es hajó átkeresztelése

9
2017. február 9., csütörtök

Sajtómeghívó

Robbantás a Tiszán

7
2017. február 7., kedd

Sajtómeghívó

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Magyar Hidrológiai Társaság

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

Bosznia-Hercegovina képviselői az OVF-ben

2014. december 03., szerda 12:50
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai 2014. december első két napján egy ötfős, Bosznia-Hercegovinából érkező delegációt fogadtak. A vízügyi szakértőkből álló csoport korábban a Duna Régió Stratégia keretében megkezdett tárgyalássorozat keretében látogatott hazánkba, hogy vízügyi és vízgazdálkodási gyakorlatainkkal, módszereinkkel megismerkedhessenek.

A delegáció tagjai az első napon a Duna Régió Stratégia  5-ös, környezeti kockázatok kezelésével foglalkozó prioritási területéhez kapcsolódó, kockázati térképezéssel és annak módszertanával foglalkozó SEERISK projekt záró konferenciáján vettek részt. Megtekintették a Gellért-hegyi víztározót, majd a konferencia szakmai programjához csatlakoztak.

Bosznia-Hercegovina kepviseloi az OVF-ban

A második napon Joó István, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos és Gerencsér Ágnes, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Főosztály főosztályvezető helyettesének köszöntője után az OVF szakemberei tartottak rövid előadásokat. Dr. Dobi László, az OVF Nemzetközi és Koordinációs osztályának vezetője, a DRS 5-ös prioritási területének koordinátora átfogóan beszélt a magyar vízgazdálkodás felépítéséről és feladatairól. Csík András az Országos Vízjelző Szolgálat osztályvezetője az árvízi előrejelzést, Orosz György vízkárelhárítási referens az árvízvédelmi gyakorlatokat és rendszereket mutatta be a szakértőknek.

A kapcsolatok további fejlesztésének érdekében a tanácskozás második felében a Duna Régió Stratégia nyújtotta lehetőségekkel ismerkedhettek meg behatóbban a delegáció tagjai, dr. Dobi László pedig - egy magyar szakemberek által kidolgozott, vízügyi oktatási program tervezetét bemutatva - a még szorosabb együttműködés újabb lehetőségére hívta fel a figyelmet.

A felek a kétnapos látogatás zárásaként a találkozók mielőbbi folytatásában állapodtak meg.

Utolsó módosítás: 2014. december 03., szerda 13:03, Radó Mónika