palyazat_fooldal

Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Víz Világnapja - 2014. március 22.

2014. március 22., szombat 07:00

Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ebből az alkalomból vízügyi emlékhelyeket ismerhetnek meg az érdeklődök a világháló segítségével.

Első lépésként Szlávik Lajos és Fejér László kollégánk 2006-ban készült „111 vízügyi emlékhely” című könyvének anyagát tettük közkinccsé az internet segítségével. Tervünk az, hogy a jövőben az ajánlott emlékhelyek számát tovább növeljük a webfelületen.  Az emlékhelyeket a vízügyi honlap interaktív térképén lehet beazonosítani, ahol kattintással elérhető a mű fényképe, pármondatos leírása és természetesen a GPS koordinátái is.

Az emlékhelyek leírása hivatkozást is tartalmaz a közeli település vagy a házigazda vízügyi igazgatóság honlapjára, megkönnyítendő egy rövid kirándulás megszervezését, akár már most, ezen a tavaszi hétvégén is. A www.ovf.hu oldalra kattintva, az Érdekességek - Vízügyi Emlékhelyek link alatt  találják  meg az érdeklődök  az ajánlott kiránduló- és emlékhelyeket, illetve a vízügyi honlapon (www.vizugy.hu) a friss hírek rovatból is elérhető az új oldal. A vízügyi emlékhelyek a víz Világnapjának hétvégéjén nyitva tartanak, nagyrészük egész nap látogatható.

A mai nappal pedig megkezdődik annak a további mintegy 900 létesítménynek a felmérése, ábrázolása és interneten történő megosztása, amely értékkel bíró vízügyi művek még fellelhetők Magyarországon. Célunk, hogy 1 év múlva még több létesítmény váljon elérhetővé a közönség számára.

Kövessí Győző zsilip, Olcsvaapáti

Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2014. március 21.

Utolsó módosítás: 2014. március 22., szombat 08:31, Pászthory Róbert