Sajtószoba

17
2023. május 17., szerda

Levonuló árhullámok

kozlemeny

A vízgyűjtő területekre az elmúlt héten lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében több magyarországi folyón is árhullám vonul le a napokban.

20
2023. április 20., csütörtök

Megsebzett táj - a Vízügy a Földért

megsebzett-taj-belyeg

A Duna Múzeum rendezvénye a Föld napja tiszteletére

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, főosztályvezető-helyettes

Megsebzett táj - a Vízügy a Földért

2023. április 12., szerda 13:30
20
Esemény kezdete: 2023. április 20. 10:00, csütörtök
20
Esemény vége: 2023. április 20. 14:00, csütörtök
Helyszín: Duna Múzeum

Kedves Kollégák!


2020. decemberében példátlan környezetkárosítás történt Szigetszentmiklóson: ismeretlenek hatalmas mennyiségű olajszerű anyagot engedtek a Ráckevei-(Soroksári-) Duna-ágba vezető csatornába. A vízügy szakemberei - társszervekkel és civilekkel karöltve - hónapokon át megfeszített tempóban dolgoztak a természeti környezet megmentésén és a helyreállításon.
2023 tavaszán, a rehabilitáció befejezése után egy évvel, a Megsebzett táj – Egy úszóláp elpusztítása és újjászületése című kiállításon idézzük fel a pusztításnak, valamint az emberfeletti, de hatalmas szívvel és szaktudással végzett „gyógyításnak” a fázisait. A falakon az Országos Vízügyi Főigazgatóság fotósának, illetve a helyszínen dolgozó vízügyes kollégáknak a képei vezetik be a látogatót a történtekbe.


A tárlathoz kapcsolódóan, a Föld napja tiszteletére várunk szeretettel minden kedves újságírót, érdeklődőt és természetszeretőt a Vízügy a Földért című eseményre a Duna Múzeumba!
A rendezvény időpontja: 2023. április 20. 10 óra
Helyszíne: Duna Múzeum (Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum) – Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2.


Az eseményen köszöntőt mond Láng István főigazgató (Országos Vízügyi Főigazgatóság), a munkálatokról Szilágyi Attila igazgató (Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság) számol be, de a jelenlévő vízügyes munkatársak is a sajtó rendelkezésére állnak, amennyiben személyes élményeikről szeretnék kérdezni őket.


Kérjük, a részvételi szándékot az etter.viktoria@ovf.hu címen jelezzétek!

Utolsó módosítás: 2023. április 12., szerda 13:34, Regdánszki Tamara