Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

"Duna Művészeti Mestere 2021 - "Fedezd fel a Dunát!"

2021. szeptember 29., szerda 09:14
duna-muveszeti-mestere-2020_img

Kedves Szülők!

A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság és a Global Water Partnership Közép-, és Kelet-Európa Régió 2004 óta minden évben meghirdeti a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot.

A vetélkedő célja, hogy a Duna-medence országaiban élő gyermekekben felerősítse a régió megismerése iránti vágyat, illetve elmélkedésre ösztönözze őket a természet fontosságáról, ezáltal pedig műalkotásokat hozzanak létre.

A résztvevők egyénileg, osztályonként, vagy maximum 4 fős csapatokban, 6-11 éves, illetve 12-18 éves korcsportokban indulhatnak. A feladat az, hogy a gyerekek ellátogassanak a folyópartokra és az ott fellelhető tárgyakból, anyagokból különböző alkotásokat hozzanak létre, majd fényképezzék le és a róluk készített színes fényképet vagy videót küldjék el a hazai szervezőknek.

Kategóriák: természetes 3D alkotások (pl. szobrok), kisfilm és térkép.

Figyelem! Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadnak el a Szervezők. Fontos, hogy a 3D alkotásokat a folyóknál talált természetes anyagokból készítsék el a gyerekek.

Fel szeretnénk hívni a figyelmüket arra is, hogy a kisfilm nem lehet hosszabb 1 percnél, amely kamera vagy telefon segítségével is rögzíthető. Az animációt nem fogadják el a Szervezők, ugyanakkor ebben a kategóriában a résztvevők egy saját szerzeményű dalt, vagy kis előadást is rögzíthetnek, amely a témához fűződik, kapcsolódik.

A térképeket pedig A3-as formátumban várják, melyeknek tartalmazniuk kell az égtájakat, a távolságokat, a jelmagyarázatot vagy a szimbólumokat. Cél az, hogy a gyerekek minél inkább használják a kreativitásukat és műalkotásukkal érdekes tényeket és helyszíneket mutassanak be. A fájlok minimális felbontása és mérete 150 DPI és 3 megabájt kell hogy legyen.

Az alkotásokat országos szinten a hazai zsűri fogja elbírálni, akik mind a három kategóriában, mindkét korosztályban, egy-egy országos győztest választanak ki. A nemzetközi versenyben majd az országos győztes képviseli hazánkat. A nyertes műalkotás alkotóit, „A Duna Művészeti Mestere” címmel tűntetik ki és értékes tárgyi nyereményekkel jutalmazzák.

Beküldés határideje: 2021 október 3.

Beküldési cím és további információ:

GWP Magyarország Alapítvány

cím: 1119. Budapest, Etele út 59-61.

e-mail cím: gwpmo@gwpmo.hu

Duna Művészeti Mestere 2021 - GWP Magyarország Alapítvány (gwpmo.hu)

Sok sikert kívánunk a gyerekeknek a pályázáshoz!

A cikket írta: Csatári Norbert, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Nemzetközi Osztály munkatársa

Utolsó módosítás: 2021. szeptember 29., szerda 09:17, Regdánszki Tamara