Sajtószoba

28
2021. július 28., szerda

A Duna folyamot a Garamon keresztül ért szennyezéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk

tajekoztatas

A működési területével érintett vízügyi igazgatóságok fokozott vízminőség-figyelőszolgálatai a Garam torkolatában, illetve a Duna folyam alsóbb szakaszán szennyezésre utaló nyomokat nem észleltek.

30
2021. július 30., péntek

Kis-Balaton Építő Tábor 4.0

kis-balaton-belyeg

Tisztelettel hívjuk és várjuk a Holnapocska Tábor sajtónyilvános tábori betekintőjére a IV. Kis-Balaton Építő Táborba!

19
2021. július 19., hétfő

Tájékoztató a Dunán levonuló árhullámról

tajekoztatas

Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi árvíz biztonsággal levezethető az árvízvédelmi töltések között vagy a kijelölt ártereken...

13
2021. július 13., kedd

Együttműködés és kölcsönös segítségnyújtás a Balaton jövője érdekében

Egyuttmukodes es kolcson segitsegnyujtas-Balaton-belyeg

A vízminőség változásának hatékonyabb nyomon követése érdekében ötéves együttműködési megállapodást kötött a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a három dunántúli vízügyi igazgatóság.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tanai Anna, muzeológus

Éjszaka a múzeumban

2021. július 20., kedd 12:54

Országszerte 2021. június 26-án tartották a Múzeumok Éjszakáját, mely rengeteg látogatót vonzott.  Az idei rendezvény azért volt különleges, mert a múzeumok végre visszatérhettek az online-ból az analóg térbe, és élőben fogadhatták az érdeklődőket.

A Duna Múzeum már délután négy órától várta a legkisebb vendégeket Az elveszett királyság c. bábelőadással, majd az Öveges Alapítvány látványos vizes kísérletei ejtették ámulatba a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.  Ezt követően Sebestyén Sára fotóművész, Botos Péter üvegművész, Wolsky András festőművész tartottak szakmai tárlatvezetést a munkáikból álló Gemetry Positive c. időszaki kiállításban. Este hét órától humoros, ismeretterjesztő állatbemutatón vehettek részt az érdeklődők. Nyolc órától a Krammer Big Band koncertje biztosította a jó hangulatot, majd az Öveges Alapítvány bemutatóján ismét a tudományé volt a főszerep. Az estét a Vörös Niki Quartet koncertje zárta Subicz Gáborral kiegészülve. A délután négytől éjfélig tartó rendezvény alatt látogatható volt az „Év kiállítása” díjat és az „Év Európai Múzeuma” különdíjat nyert Vízeum című állandó kiállítás is.

IMG_4102
IMG_4565
IMG_4481
IMG_4455

Nagyon örülünk annak, hogy a kényszerű bezártság időszaka után több mint 800-an látogattak el hozzánk, hogy valós időben és térben tapasztalják meg az általunk kínált múzeumi élményt!

Utolsó módosítás: 2021. július 20., kedd 12:56, Regdánszki Tamara