Sajtószoba

16
2022. szeptember 16., péntek

KÖZÖSEN ÍR KI PÁLYÁZATOT A DUNA MÚZEUM ÉS A VÁRFOK GALÉRIA

OVF_kozlemeny_01

Egymillió forint a fődíja annak a képzőművészeti pályázatnak, melyet a Vízügy Duna Múzeuma a budapesti Várfok Galériával közösen írt ki. A két intézmény együttműködése a most zárult „Árapály tényezők” című kiállítással indult, melyet több mint 5000 látogató tekintett meg Esztergomban. A vízrajzi térképek témájában meghirdetett felhívásra 2023. március 31-éig várják a műveket.

10
2022. szeptember 10., szombat

Árapály tényezők című kiállítás a Duna Múzeumban

meghivo_Duna Muzeum_20220._2.jpg

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Duna Múzeum tisztelettel meghívja az érdeklődőket az Árapály tényezők című kiállításhoz kapcsolódó verses tárlatvezetésre és zenés estre Simon Márton költővel!

25
2022. augusztus 25., csütörtök

Mérséklődött az aszály, helyi hatáskörben folytatódik a vízhiány elleni védekezés

OVF_kozlemeny_01

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszályhelyzet, emellett a szezonális öntözési igények is csökkentek, ezért a vízhiánnyal összefüggő védekezés már nem igényel országos koordinációt, lezárul a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzsének működése. A munkát a területi vízügyi igazgatóságok helyi hatáskörben folytatják.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

Kétoldalú együttműködés

2013. november 15., péntek 12:00
1_VilagterkEP

Kétoldalú nemzetközi vízügyi együttműködések

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (továbbiakban OVF) négyféle módon vesz részt aktívan a kétoldalú nemzetközi vízügyi együttműködésekben. A felettes szerve, azaz a Belügyminisztérium révén, a Belügyminisztériumot tájékoztatva a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérése alapján, közvetlen megkeresések, valamint saját kezdeményezés útján.

Részvétel a minisztériumi szintű kétoldalú együttműködésekben

Ezekben a Belügyminisztérium kérésének megfelelően, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakemberei és vezetői is részt vesznek. A vízügyi szakemberek a különböző, a Főigazgatóságot is érintő, illetve annak illetőségébe tartozó szakmai témákról adnak tájékoztatást, osztják meg tapasztalataikat, tudásukat, vagy épp egy-egy kritikus szakmai kérdésben nyújtanak segítséget. Részt vesznek a közös vagy egyéni munkaprogramok kidolgozásában és végrehajtásában, szakmai anyagokat véleményeznek és külföldi, vízügyi szakterületről érkező delegációk fogadásában vállalnak szerepet.

Kep_2_Terkep_2

A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai I. – Európa, Észak-Afrika és Ázsia egyes országaival (kék nyíl) valamint a határvízi együttműködések a szomszédős országokkal (piros nyíl) 

Kep_3_Terkep_3A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai II. – Közép-, és Dél-Afrika, Ázsia egyes országaival, Brazíliával és KubávaKep_4_Terkep_4A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai III. – Mexikóval és a Zöld-foki szigetekkel (Zöld-foki Köztársasággal)

Kep_5_Terkep_5A Belügyminisztérium 39 aláírt együttműködési megállapodásai IV. – Palesztinával

Forrás: Google maps

Algéria

Dél-Afrika

Lengyelország

Szaúd-Arábia

Angola

Indonézia

Macedónia

Szudán

Azerbajdzsán

Izrael

Marokkói Királyság

Tádzsikisztán

Banglades

Kambodzsa

Mexikó

Thaiföld

Brazília

Kazahsztán

Mongólia

Törökország

Ciprus

Kenya

Nigéria

Tunézia

Csehország

Kína

Pakisztán

Üzbég Köztársaság

Egyiptom

Kirgizisztán

Palesztina

Vietnám

Ghána

Kuba

Sierra Leone

Zöld Foki Szigetek

India

Laosz

Spanyolország

 

 

A fenti országokkal való együttműködés közül, az OVF részvételét illetően a következőket emelnénk ki.

1. oldal   2   3  
Utolsó módosítás: 2022. augusztus 16., kedd 16:06, Regdánszki Tamara