Sajtószoba

28
2021. július 28., szerda

A Duna folyamot a Garamon keresztül ért szennyezéssel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk

tajekoztatas

A működési területével érintett vízügyi igazgatóságok fokozott vízminőség-figyelőszolgálatai a Garam torkolatában, illetve a Duna folyam alsóbb szakaszán szennyezésre utaló nyomokat nem észleltek.

30
2021. július 30., péntek

Kis-Balaton Építő Tábor 4.0

kis-balaton-belyeg

Tisztelettel hívjuk és várjuk a Holnapocska Tábor sajtónyilvános tábori betekintőjére a IV. Kis-Balaton Építő Táborba!

19
2021. július 19., hétfő

Tájékoztató a Dunán levonuló árhullámról

tajekoztatas

Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi árvíz biztonsággal levezethető az árvízvédelmi töltések között vagy a kijelölt ártereken...

13
2021. július 13., kedd

Együttműködés és kölcsönös segítségnyújtás a Balaton jövője érdekében

Egyuttmukodes es kolcson segitsegnyujtas-Balaton-belyeg

A vízminőség változásának hatékonyabb nyomon követése érdekében ötéves együttműködési megállapodást kötött a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a három dunántúli vízügyi igazgatóság.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Befejeződött a Körösladányi duzzasztómű felújítása

2021. július 07., szerda 14:26

Június 30-án tartottuk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megvalósuló „Körösladányi duzzasztó rekonstrukciója” elnevezésű pályázat ünnepélyes projektzáró rendezvényét.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciuma a benyújtott pályázata útján, nagy örömünkre korszerűsítette a Körösladányi duzzasztóművet. A projekt célja volt, a duzzasztómű üzembiztonságának helyreállítása és a fenntartható gazdálkodás feltételeinek javítása a vízkészletekkel.

Projektátadó rendezvényen az ünnepi hangulatról Beszterczey Attila színművész gondoskodott. Beszédet mondott Dr. Krizsán Anett igazgató asszony a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében, Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, valamint Szabó János a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója. A beruházást Kocsi Mihály a Kötiviép’B Kft. ügyvezető igazgatója adta át, a rendezvény ünnepélyes szalagátvágással zárult.

KOVIZIG 2021  06 30 Danko Bela orszaggyulesi kepviselo ur gratulal Szabo Janos igazgato urnak (KOVIZIG)Dankó Béla országgyűlési képviselő úr gratulal Szabó János igazgató úrnak (KÖVIZIG)

Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. július 07., szerda 14:39, Regdánszki Tamara