Sajtószoba

16
2022. szeptember 16., péntek

KÖZÖSEN ÍR KI PÁLYÁZATOT A DUNA MÚZEUM ÉS A VÁRFOK GALÉRIA

OVF_kozlemeny_01

Egymillió forint a fődíja annak a képzőművészeti pályázatnak, melyet a Vízügy Duna Múzeuma a budapesti Várfok Galériával közösen írt ki. A két intézmény együttműködése a most zárult „Árapály tényezők” című kiállítással indult, melyet több mint 5000 látogató tekintett meg Esztergomban. A vízrajzi térképek témájában meghirdetett felhívásra 2023. március 31-éig várják a műveket.

10
2022. szeptember 10., szombat

Árapály tényezők című kiállítás a Duna Múzeumban

meghivo_Duna Muzeum_20220._2.jpg

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Duna Múzeum tisztelettel meghívja az érdeklődőket az Árapály tényezők című kiállításhoz kapcsolódó verses tárlatvezetésre és zenés estre Simon Márton költővel!

25
2022. augusztus 25., csütörtök

Mérséklődött az aszály, helyi hatáskörben folytatódik a vízhiány elleni védekezés

OVF_kozlemeny_01

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszályhelyzet, emellett a szezonális öntözési igények is csökkentek, ezért a vízhiánnyal összefüggő védekezés már nem igényel országos koordinációt, lezárul a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzsének működése. A munkát a területi vízügyi igazgatóságok helyi hatáskörben folytatják.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Fények, árnyékok, impressziók a Tájvízházban

2022. szeptember 09., péntek 12:40

Szeptemberben nyitottuk Fények, árnyékok, impressziók címmel a József Dezső Alkotótábor Egyesület kiállítását Gyulán a Tájvízházban. Az egyesület 17 tagjának 66 festménye látható bemutatóházban. A kiállítást Holecz Magdolna a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki elmondta, hogy az egyesület a jövő évben ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját, és hogy ezen alkalommal az alkotótábor szinte minden tagja bemutatkozik, jelzi azt, hogy tevékeny éveket tudhatnak maguk mögött. Az egyesület tagjai az alkotás során rengeteg pozitív élményt élnek át, azonban ők nem elégszenek meg ennyivel, gondolnak ránk, fáradságot nem kímélve összeállítanak egy tárlatot, kellemes órákat szerezve ezzel sokunk számára – emelte ki.

A kiállításon Arató Ilona, Borbély Mária, Hortobágyiné Benkő Jolán, Kondorosiné Ökrös Julianna, Marosán Róza, Nótáros Mihályné, Ócsai László, Orestyákné Buka Mária, Papp Mária, Pekár Edit, Dr. Stein Tamásné, Sütő Jánosné, Szabó Anna, Szabó Csilla, Szabó József, Török Erzsébet, Ungváriné Spiegel Julianna festményeiben gyönyörködhetünk az időszaki kiállítási teremben és az emeleti kiállító részen.

A rendezvényen a Szívhangoló együttes kényeztette a hallgatóság fülét kellemes dallamokkal és Puskás Zsófia mondott verset. A kiállítás 2022. szeptember 30-ig látható Gyulán a Városház u. 25. szám alatt.

KOVIZIG 2022 09 08 Fenyek, arnyekok, impressziok kiallitasmegnyito (1)
KOVIZIG 2022 09 08 Fenyek, arnyekok, impressziok kiallitasmegnyito (4)

KOVIZIG 2022 09 08 Fenyek, arnyekok, impressziok kiallitasmegnyito (2)

Szöveg: Pozsárné Kaczkó Zita

Fotó: Jobbágy Zoltán

Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2022. szeptember 09., péntek 12:42, Regdánszki Tamara