Sajtószoba

16
2021. június 16., szerda

Fenntartható vízenergia-fejlesztés a Duna-medencében - Iránymutatások

fenntarthato-belyeg

Az iránymutatások elsősorban a vízenergiával kapcsolatos tervezésért és engedélyezésért felelős állami szervek és illetékes hatóságok számára készültek.

16
2021. június 16., szerda

Intézkedések a halak migrációjának biztosítására a keresztirányú struktúrában - Műszaki dokumentum

intezkedesek-belyeg

A dokumentum összefoglalja a folyók folytonosságának a halak vándorlásához szükséges helyreállítására vonatkozó technikai megoldásokkal kapcsolatos meglévő ismereteket.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

M6 épülő autópálya bejárása - Nagynyárádi patak mederkorrekció

2021. június 01., kedd 14:59

Májusban szakmai felügyelettel egybekötött bejárást tartott a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az M6 autópálya Bóly és Ivándárda között jelenleg épülő szakaszán. A Nagynyárádi-vízfolyás mederkorrekciója szükségessé vált, az autópálya építési munkái miatt.

DDVIZIG_2021_05_05_M6 epulo autopalya bejaras_4

Az autópálya Bóly-Keleti forgalmi csomópontjának tervezett mély vonalvezetése miatt a vízfolyás megközelíthetősége nem biztosított, ezért van szükség a vízfolyás medrének átalakítására. Külön érdekességként a Bóly és Nagynyárád közötti helyszínen a Strabag Zrt. építési munkákért felelős szakemberei bemutatót tartottak a vízfolyás új medrének kialakításánál a geodéziai módszerekkel irányított munkagépekről, melyeket munka közben is láthattunk.

Lényege, hogy a kialakítandó meder pontos koordinátái digitálisan feltöltésre kerülnek a munkagép vezérlőközpontjába, és ezáltal centiméter pontossággal – kitűzési munkák nélkül – kialakítható a műszaki terveken megálmodott meder.

DDVIZIG_2021_05_05_M6 epulo autopalya bejaras_1

Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. június 01., kedd 15:03, Regdánszki Tamara