Sajtószoba

16
2021. június 16., szerda

Fenntartható vízenergia-fejlesztés a Duna-medencében - Iránymutatások

fenntarthato-belyeg

Az iránymutatások elsősorban a vízenergiával kapcsolatos tervezésért és engedélyezésért felelős állami szervek és illetékes hatóságok számára készültek.

16
2021. június 16., szerda

Intézkedések a halak migrációjának biztosítására a keresztirányú struktúrában - Műszaki dokumentum

intezkedesek-belyeg

A dokumentum összefoglalja a folyók folytonosságának a halak vándorlásához szükséges helyreállítására vonatkozó technikai megoldásokkal kapcsolatos meglévő ismereteket.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Teljes hajózási zárlat Kiskörén

2021. május 13., csütörtök 12:51

A „Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója” című projekt keretében valósul meg a Kiskörei Vízlépcső - és ennek részeként - a hajózsilip rekonstrukciója. A munkavégzés a 6/Ti/2021. számú Hajósoknak szóló hirdetmény alapján teljes hajózási zárlat mellett történik május 14-től szeptember 7-ig. Ez azt jeleni, hogy Kiskörén ebben az időszakban a Tisza-tó és vízlépcső alatti Tisza-szakasz között semmilyen vízi jármű, eszköz zsilipelése nem lehetséges.

A Tisza-tó vízfelülete csak közútról és a településeken üzemelő kikötőkben található sólyázó helyeken keresztül közelíthető meg. A Tisza-tavat körülölelő településeken - Kisköre, Sarud, Poroszló, Tiszafüred, Tiszafüred-Örvény, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók – megtalálhatóak a vízre bocsátásra alkalmas helyszínek, érdemes azonban előre tájékozódni, hogy milyen eszközök (hajó, csónak, kajak-kenu stb.) igénybevételére alkalmas a sólya.

KOTIVIZIG0513KiskorehajozsilipA hajózsilipen áthaladó egyik legnagyobb vízi jármű, a Victor Hugo szállodahajó

Kéri Brigitta

Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

 

Utolsó módosítás: 2021. május 13., csütörtök 12:56, Regdánszki Tamara