Sajtószoba

16
2021. június 16., szerda

Fenntartható vízenergia-fejlesztés a Duna-medencében - Iránymutatások

fenntarthato-belyeg

Az iránymutatások elsősorban a vízenergiával kapcsolatos tervezésért és engedélyezésért felelős állami szervek és illetékes hatóságok számára készültek.

16
2021. június 16., szerda

Intézkedések a halak migrációjának biztosítására a keresztirányú struktúrában - Műszaki dokumentum

intezkedesek-belyeg

A dokumentum összefoglalja a folyók folytonosságának a halak vándorlásához szükséges helyreállítására vonatkozó technikai megoldásokkal kapcsolatos meglévő ismereteket.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Új úszómunkagép érkezett a Kalocsai Szakaszmérnökségre

2021. május 13., csütörtök 13:49

A 2021. évi intézményi beruházás részeként az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a fenntartási munkák eredményes elvégzése érdekében több, nád- és hínárvágásra alkalmas úszómunkagép beszerzését határozta el. A beruházás keretében a Kalocsai Szakaszmérnökség átvette az egyedi gyártású, KADIA névre keresztelt fenntartó gépet 2021. március 03-án. A szükséges üzembe helyezési okmányok kiállítását követően használatba is került.

ADUVIZIG_05adia.jpg

Az eszköz meghajtását 1 db FARMTRAC 22 kistraktor látja el, melynek erőforrása egy 952 cm3-es, 15,8 kW teljesítményű Mitsubishi diesel motor. A motor nyomatékát kardántengelyen keresztül közvetíti a csigavonalú hajócsavarnak. A vízi növényzet eltávolítását egy 1100 mm-es függőleges és egy 2250 mm-es vízszintes, rezgőkésekkel szerelt, hidromotor hajtású kaszaszerkezet végzi.

A kalocsai egység első tapasztalatai pozitívak. A fenntartási munkák tervezése során az új munkagép rendszeres feladatokat kap. A szakaszmérnökség bizakodik a munkagép hosszú távú, problémamentes és produktív kihasználhatóságában.

Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Utolsó módosítás: 2021. május 13., csütörtök 13:52, Regdánszki Tamara