Sajtószoba

16
2022. szeptember 16., péntek

KÖZÖSEN ÍR KI PÁLYÁZATOT A DUNA MÚZEUM ÉS A VÁRFOK GALÉRIA

OVF_kozlemeny_01

Egymillió forint a fődíja annak a képzőművészeti pályázatnak, melyet a Vízügy Duna Múzeuma a budapesti Várfok Galériával közösen írt ki. A két intézmény együttműködése a most zárult „Árapály tényezők” című kiállítással indult, melyet több mint 5000 látogató tekintett meg Esztergomban. A vízrajzi térképek témájában meghirdetett felhívásra 2023. március 31-éig várják a műveket.

10
2022. szeptember 10., szombat

Árapály tényezők című kiállítás a Duna Múzeumban

meghivo_Duna Muzeum_20220._2.jpg

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Duna Múzeum tisztelettel meghívja az érdeklődőket az Árapály tényezők című kiállításhoz kapcsolódó verses tárlatvezetésre és zenés estre Simon Márton költővel!

25
2022. augusztus 25., csütörtök

Mérséklődött az aszály, helyi hatáskörben folytatódik a vízhiány elleni védekezés

OVF_kozlemeny_01

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszályhelyzet, emellett a szezonális öntözési igények is csökkentek, ezért a vízhiánnyal összefüggő védekezés már nem igényel országos koordinációt, lezárul a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzsének működése. A munkát a területi vízügyi igazgatóságok helyi hatáskörben folytatják.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Vízügyes bemutatókkal érkeztünk a Düreres diákokhoz

2022. május 03., kedd 15:56

A Gyulai Dürer Albert Általános Iskola is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése volt iskolai keretek között. Az iskolában egy héten keresztül zajlottak a programok, melynek fő állomása április 28-án a környezetünk védelmével kapcsolatos bemutatókkal, ügyességi vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal egybekötött színes délután volt.

durer4

Az iskola kérésére igazgatóságunk is csatlakozott a programhoz és különböző, a vízügy tevékenységével összefüggő bemutatókkal vártuk a mintegy 200 gyermeket az iskolában. Ilyen volt például Akkreditált Mintavevő Munkacsoportunk tagjainak bemutatója, akik a működési területünkön leggyakrabban előforduló vízminőségi káreseményeket mutatták be a gyerekeknek. Vízmintavételi tevékenységünket is megismerhették a helyszíni mérőműszerek használatán keresztül, majd a bemutató után a gyermekek is kipróbálhatták az eszközöket. Terepasztalon mutattuk be, hogy mi is történik akkor, ha valamilyen szennyezés érkezik folyóinkon, hogyan védekezünk ellene, miként próbáljuk megakadályozni a környezetkárosítást. A gyermekek záporozó kérdéseire nem győztünk válaszolni. De azt is megtudhatták a diákok mi is az a belvíz, mely a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén nagy gondokat tud okozni, és hogyan jut segítségünkkel a folyókba. Egy óriáspuzzle segítségével a környezetünkben található folyókkal kapcsolatban tudhattak meg érdekességeket a gyerekek és egy játék keretében megismerkedhettek a Körösökben úszó halakkal is.

durer2
durer3

Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Pozsárné Kaczkó Zita

Fotó: Jobbágy Zoltán

Utolsó módosítás: 2022. május 03., kedd 15:59, Regdánszki Tamara